Burgemeester oefent terreuraanslag op Media Park

In de zogeheten veiligheidsdriehoek van politie, justitie en gemeente heeft de Hilversumse burgemeester Broertjes vorige week zelf meegedaan aan het nabootsen van een terroristische aanslag op het Media Park. Dat zei de burgemeester in het wekelijkse gesprek met de lokale omroep RTi Hilversum.

“Het was heel leerzaam. Je ziet het ook weer in Orlando ( de aanslag met 49 doden in een homobar, red.)hoe belangrijk die eerste uren zijn in zo’n geval. Alleen maar paniek. Dat hebben wij ook weer ervaren. Het is zo moeilijk te weten wat er dan precies gebeurt. Daarop trainen, zorgen dat je daar vlieguren in krijgt, dat is heel belangrijk”.

Hij voegde er aan toe dat dat in zjn beleving de dreiging van terrorsime in de Mediastad niet toeneemt, ondanks recente berichten over Hilversummers, die als mogelijke terroristen aangemerkt worden. “Er zou een Hilversummer op een lijst van IS staan. Ik heb dat nagevraagd, maar die bleek niet eens in Hilversum te wonen”, aldus Broertjes.

Rijksgeld
Hilversum heeft samen met 11 andere gemeenten in Nederland geld gekregen van minister van der Steur van Veiligheid en Justitie voor de versterking van de aanpak van jihadistische radicalisering. Het gaat om een bedrag van 40.000 euro.

Het geld wordt vooral gestoken in trainingen en cursussen trainingen voor ambtenaren die zich verder moeten specialiseren op dit gebied, aldus Broertjes. “We zijn alert, politie en OM ook, maar het is niet zo dat Hilversum nu een knooppunt van jihadisme is. Zeker niet, integendeel”.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*