Burgemeester Broertjes: Vertrek Blue Circle is zwaar verlies voor Hilversum

Vandaag werd bekend dat tv-producent Blue Circle uit Hilversum vertrekt. Hiermee komt wederom een bekend omroepgebouw leeg te staan. Frans Regtien interviewde burgermeester Pieter Broertjes over wat Hilversum heeft gedaan om Blue Circle binnen de grenzen van de mediastad te behouden en of de omroepgebouwen gebruikt gaan worden voor vluchtelingenopvang.

Broertjes: ‘We zijn al jaren bezig om Blue Circle te behouden voor het AVRO-gebouw. Het is een prachtige traditionele locatie met een enorme historie. Blue Circle heeft in het verleden aangegeven het liefst daar te willen blijven, maar het gebouw is in een slechte staat. Er is jarenlang niets aan het gebouw gedaan en er moet een flinke renovatie plaatsvinden. De eigenaren van het ÁVRO-gebouw en Blue Circle zijn er niet op tijd uitgekomen, waardoor Blue Circle heeft besloten om te verhuizen. Wethouder Wimar Jaeger en ik hebben aan hen nog geadviseerd om de verdieping van het AKN gebouw te huren, maar dat is niets geworden.’ 

Broertjes ziet het als een zwaar verlies voor de mediastad. ‘Het is afschuwelijk; dit is nou net wat we niet willen en wat de afgelopen jaren ook niet gebeurd is. Er zijn juist meer nieuwe mediabedrijven naar Hilversum toegekomen dan dat er weg zijn gegaan. Nu zien een grote speler, die het moderne Hilversum kan versterken, nu toch naar Amsterdam gaan. We hadden Blue Circle graag gehouden, maar doordat de voorwaarden niet aanvaard werden,  komt het pand nu leeg te staan.’, aldus de HIlversumse burgermeester. Broertjes gaf aan graag de locatie te willen gebruiken voor vluchtelingenopvang, maar dat dit volgens het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) toch lastig is, aangezien het kantoorpand geen faciliteiten voor bewoning heeft. Broertjes: ‘Het COA, het centraal orgaan opvang asielzoekers, gaat ernaar kijken en ik ben er bijna zeker van dat ze het daarvoor gaan afkeuren. We gaan het ze wel aanbieden. Maar dit is steeds het probleem voor ons. Iedereen denkt dat we iets met toverslag kunnen aanbieden, maar dit moet eerst voor miljoenen opgeknapt worden’.

Bron: RTi Hilversum/ Frans Regtien

1 Trackback / Pingback

  1. Mediawethouder Wimar Jaeger: “De gunfactor is afgenomen” - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*