“Bruikleen-XL” tussen Teylers Museum en Beeld en Geluid

Voor de tentoonstelling Overal muziek leende Teylers Museum begin dit jaar zo’n 50 objecten uit de collectie van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Teylers en Beeld en Geluid gaan nu een stap verder door naast deze reguliere bruikleen van objecten ook de aanwezige kennis uit te lenen. Deskundigen van Beeld en Geluid reizen in de herfstvakantie achter de uitgeleende objecten aan naar Haarlem. Zij geven daar presentaties en rondleidingen over de objecten die daar staan opgesteld.

Tijdens de rondleiding vertellen vrijwilligers meer over de achtergronden van o.a. de Berliner Gramophone en de Idzerda zender, waarmee op 6 november 1919 de allereerste radio-uitzending in Nederland is gemaakt. Ook geven zij vinylpresentaties waarin ze uitleggen hoe vanuit de ontdekking van de geluidsgolf de lp is ontstaan.

Tijden en Prijzen
De rondleidingen en een demonstratie over tinfolie worden dagelijks gegeven van zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober. De vinylpresentatie wordt gegeven op zaterdag 17 oktober, zaterdag 24 oktober en zondag 25 oktober. Alle activiteiten van Bruikleen XL zijn gratis voor de bezoekers van het museum.

Vinylpresentatie:
Zaterdag 17 en 24 oktober en zondag 25 oktober, 13.00 en 14.00 uur

Rondleidingen en Tinfolie-demonstraties:
Zaterdag 17 oktober t/m zondag 25 oktober: dagelijks om 13.30 en 14.30 uur
Zondag 18 t/m vrijdag 23 oktober zijn er extra rondleidingen om 15.30 uur

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*