Boos maakt aflevering over het uitzenden van WK Quatar door de NOS

De nieuwe uitzending van Boos gaat over de vraag waarom de NOS en NPO het voetbaltoernooi uitzend van Quatar, ondanks de schending van mensenrechten. Tim Hofman interviewt in de Boos-uitzending NOS-directeur Gerard Timmer om te praten over de over de ethische kwesties bij het uitzenden van het WK voetbaltoernooi.

4 Comments

  1. De uitzending was goed, in ieder geval beter dan de 2e Voice uitzending waarmee ze het seizoen begonnen. Het was goed doordacht, goed onderbouwd met meerdere bronnen over de (wan)toestanden die met deze WK gepaard gaan.

    Het neemt echter niet weg dat B00S, net als veel anderen die zijn begonnen met roeren, wel zo’n 10 jaar te laat is. Aan de andere kant: toen Blatter aankondigde dat de WK’s in Rusland (2018) en Qatar (2022) zou worden gehouden, kon en had iedereen en hun moeders aan hun Hollandse klompen moeten aanvoelen dat er corruptie in het spel was. Dit waren zulke vreemde “uitslagen”, dat de KNVB had moeten zeggen van “wij doen niet mee”.

    Eind van het riedeltje: FIFA, UEFA, KNVB, NOS en alles en iedereen die er direct en indirect ermee te maken hebben, iedereen weet het, niemand zegt en/of doet wat en vieren “gezellig” het feestje mee.

    Mensenrechten? Alleen als ze het goed uitkomt . . .

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*