Boek over Sywert van Lienden wordt verfilmd

‘Sywerts miljoenen’ komt op het witte doek! De filmrechten van het boek van Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen zijn verkocht aan Levitate Film, bekend van ‘De slag om de Schelde’ en ‘De Joodse Raad’.

Sywert van Lienden, Bernd Damme en Camille van Gestel maakten aan het begin van de coronacrisis indruk met hun stichting Hulptroepen Alliantie. Met de hulp van een groep vrijwilligers en bedrijven als Randstad en Coolblue bestreden ze het mondkapjestekort in Nederland. Ze deden het ‘om niet’, zeiden ze, ‘voor de zorghelden’.

De werkelijkheid bleek anders. In het geheim sloten ze een megadeal met de overheid waaraan ze 28 miljoen euro verdienden. De betalingen van honderden klanten sluisden ze naar een commerciële bv. Afnemers en zakelijke partners werden misleid, zelfs hun eigen medewerkers wisten nergens van. Toen de waarheid aan het licht kwam, trok het drietal een rookgordijn op.

Jan-Hein Strop en Stefan Vermeulen deden maandenlang onderzoek naar de Hulptroepen Alliantie. Aan de hand van gesprekken met vele tientallen insiders en talloze interne documenten vertellen ze voor het eerst het hele verhaal achter deze affaire – in een boek vol nieuwe onthullingen.

Het is nog niet bekend wanneer de film uit gaat komen.

2 Comments

  1. Wat een onzin om hier een serie over te maken. Laten we deze a.u.b. nooit meer aandacht geven en zorgen dat hij dat geld terug betaald.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*