Arnold Karskens (Ongehoord Nederland): ‘Frontale aanval NPO op persvrijheid’

Het voornemen van de Raad van Bestuur van de NPO om maximaal 15% van het voor Ongehoord Nederland vastgestelde budget in te houden is volgens omroepbaas Arnold Karskens een frontale aanval op het voortbestaan van ons als omroep en de persvrijheid in Nederland.

De Raad van Bestuur baseert zijn voornemen op de vorige week gepubliceerde bevindingen van de NPO-Ombudsman.

Arnold Karskens meldt: ‘Wij bestrijden de conclusies uit het rapport van de NPO-Ombudsman nadrukkelijk. Wij betreuren dat nog voordat ons om een weerwoord is gevraagd de Raad van Bestuur al tot zo’n draconische maatregel wil overgaan. Ongehoord Nederland is door de Minister van OC&W pas recent toegelaten in het publieke bestel vanwege de “ongehoorde” visie op grote maatschappelijke thema’s, zoals de gevolgen van massa-immigratie, doorgeslagen klimaatbeleid en de toenemende macht van de EU. Het kortwieken van ons, als een jonge omroep, maakt het verkondigen van deze andere politieke boodschap, bijvoorbeeld over het coronabeleid en het onteigenen van boeren, binnen het publieke bestel hierdoor zo goed als onmogelijk en riekt daarom naar onversneden censuur.’

Lees ook:

1 Comment

  1. Dit was het te doen voor Arnold dingen blootleggen bij de omroep die niet normaal zijn!

    Arnold heeft nu bewijzen genoeg en een aanleiding om eens flink door te pakken met een rechtszaak tegen de NPO!

    Hoop det hier mee de hele omroep wordt door gelicht ( en ook misschien andere media ) en dat we een grote schoonmaak gaan krijgen !

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*