Bob Meijer overleden

Oud NTS-nieuwslezer Bob Meijer is in de nacht van 20 op 21 december op 88-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Damwoude. Zijn familie heeft dit vandaag bekendgemaakt aan persbureau ANP.

Meijer begon zijn journalistieke carrière in 1953 als freelancer bij de VPRO. Na een periode als redacteur bij het bioscoopjournaal Polygoon, vertrok hij in 1962 naar Nieuw-Guinea, waar hij als nieuwslezer, omroeper en verslaggever voor Radio Omroep Nieuw Guinea werkte. Na de overdracht van Nederlands Nieuw-Guinea aan Indonesië in 1962 keerde Meijer terug naar Nederland.

Van 1963 tot 1975 was Meijer actief als nieuwslezer en redacteur bij het NTS-journaal (nu bekend als het NOS-Journaal). Zijn laatste publieke optreden was tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei 2018.

6 Comments

 1. Hij had een prettige stem en bracht het nieuws op een zakelijke, heldere manier.
  Op beeld zag hij er ook nog eens goed uit.
  Voor alle familie, vrienden en kennissen gecondoleerd en sterkte met dit verlies.
  We vergeten hem niet.

  • Dank u wel . Onze vader was een hele bijzondere man en geliefd door zo ontzettend veel mensen en dat doet ons heel goed.
   Hij wordt vreselijk gemist.

   • Lieve Aryette,
    Je kent me vast niet meer, maar vroeger toen jij en je oudste zus ng klein waren paste ik wel op jullie in Blije
    Onze ouders waren bevriend Fedde en Hiltsje van der Zwaag en door een preek van jouw vader liet mijn moeder zich destijds dopen.
    Dit maakte grote indruk op mij.
    Je vader gaf mij Hebreeuwse les.
    Wat hebben we een fijne tijd met elkaar gehad.
    Ik las op internet een prachtige scriptie van je zoon Gideon over je vader
    Zo hartverscheurend en zo goed dat hij dit heeft gedaan.
    Veel sterkte en liefs van ons we koesteren Bob in ons hart.
    Ik kan nergens gegevens vinden mbt de begrafenis, wellicht is dit in besloten kring?
    Lieve groeten Simon en Katy van der Zwaag

 2. Geachte mevrouw Anjema,

  Hierbij wil ik u mijn condoleances overbrengen met het verlies van uw vader. De laatste jaren heb ik hem een aantal keren gesproken en bij die gelegenheden heeft hij grote indruk op mij gemaakt. Bob heeft in alle mogelijke opzichten een zeer moeilijke start gehad als jong vervolgingsslachtoffer van de nazi’s. Dat hij het uiteindelijk ver heeft gebracht is te danken aan zijn grote talenten, doorzettingsvermogen en zijn ondanks alles positieve kijk op het leven.

  Ik wens u en uw naasten alle kracht.

 3. Hallo Hermien Lilian, Aryette en Tsiona.
  Mijn vader heeft vandaag het stuk over jullie vader in de Leeuwarder courant,gedeeld in onze familieapp. Och wat een herinneringen kwamen er boven bij iedereen..ik zie mezelf nog zitten bij jullie in de keuken aan de bar als ik na school kwam spelen met jou Tsiona…Bob had altijd tijd om, volgens mij noemden wij het ‘krokodilletje’ Tsiona..met ons op de deel te spelen..met avondvierdaagse hield hij alle jassen vast en luisterde naar onze vragen of hoe wij de dingen zagen..hij was altijd zo geïnteresseerd in jou..wie je was..onze vaste chauffeur voor als we naar jazzballet gingen in Holwerd. Mochten we zo’n snoepje pakken uit zo’n blikje met wit poeder. Ik herinner mij Bob als een zachtaardige, geduldige, lieve man. Met een bijzonder verhaal.
  Bij 4 mei herdenkingen denk ik ook altijd even aan hem..want we wisten allemaal wat hij had meegemaakt in de oorlog, Tamara heeft hem nog geïnterviewd over de oorlog. Ik heb geen adres natuurlijk van jullie..maar toen ik het las dat jullie vader is overleden dacht ik, ach die Bob. En wil op deze manier jullie graag condoleren met het verlies van jullie vader..en Hermien met haar man. Heel veel sterkte! Hij wordt vast gemist…

  Liefs, Sanne Venema

1 Trackback / Pingback

 1. Deze mediaprofessionals zijn in 2023 overleden - Spreekbuis.nl

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*