Jan Slagter: NPO-voorzitter Frederieke Leeflang spreekt niet de waarheid

Er is controverse ontstaan rond de geheimhoudingspraktijken van de NPO in de aanloop naar gesprekken over de terugkeer van Matthijs van Nieuwkerk. Uit informatie die aan het Algemeen Dagblad is vrijgegeven, blijkt dat de geheimhouding op verzoek van Medialane, de werkgever van Van Nieuwkerk, is ingesteld. NPO-woordvoerders hebben aangegeven dat vertrouwelijkheid normaal is, maar dat het ongebruikelijk is om ‘geheimzinnig’ te doen.

In een recente ontwikkeling heeft Jan Slagter, voorzitter van Omroep Max, bevestigd dat er inderdaad geheimhoudingscontracten zijn getekend voor er gesprekken met Van Nieuwkerk plaatsvonden. Dit zou zijn gebeurd om gezichtsverlies voor NPO-baas Frederieke Leeflang te voorkomen. Slagter heeft echter in een verklaring op X aangegeven dat Leeflang niet eerlijk is geweest over deze geheimhoudingsverklaringen. Hij beweert dat het een expliciete eis van Leeflang was om met Van Nieuwkerk te mogen spreken over een nieuw programmapakket.

Verder kwam aan het licht dat Van Nieuwkerk ook gesprekken heeft gevoerd met andere netwerken, zoals SBS en RTL, zonder dergelijke geheimhoudingsverklaringen, wat vragen oproept over de noodzaak en de consistentie van dergelijke eisen. De kwestie is des te opvallender omdat Van Nieuwkerk uiteindelijk voor RTL heeft gekozen.

De NPO moet nog reageren op Slagters beschuldigingen. Deze ontwikkelingen volgen op een aankomend rapport, genaamd het rapport-Van Rijn, dat vermoedelijke misstanden bij de publieke omroep gaat onderzoeken, waaronder activiteiten gerelateerd aan Van Nieuwkerk tijdens zijn tijd bij ‘De Wereld Draait Door’. Het rapport wordt in januari verwacht.

2 Comments

    • Jezus, wat zou ik blij zijn als onze semi-commerciële staatsomroep keihard wordt weggesaneerd. Verkwisting van publiek geld.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*