BNN en VARA nu samen in Academy

De tv-opleiding BNN University gaat door als BNN-VARA Academy. Het doel blijft uiteraard hetzelfde, het opleiden van jonge televisietalenten, zowel voor als achter de schermen door het vak in de prakijk te leren. Ralph Stam, jarenlang actief als programmamaker voor AVRO en VPRO en tot voor kort lector bij de Hogeschool Utrecht, is verantwoordelijk voor de opleiding.
 

Jongeren leren alle aspecten van het maken van inhoud voor radio, televisie en internet. Mensen die mee willen doen hoeven geen ervaring te hebben. Het accent bij de University komt wel meer te liggen journalistieke vaardigheden.  Het ontdekken en opleiden van talent is ook onderdeel van de nieuwe Mediawet die door de Tweede Kamer is aangenomen.

Na een opleidingsperiode is er de mogelijkheid om mee te draaien met programma’s van BNN en VARA. BNN Talentday is de selectiedag voor de University. Jaarlijks schrijven zich bijna 10.000 jongeren in, die graag bij de media willen komen werken. Bekende namen die uit de University zijn voortgekomen zijn Filemon Wesselink, Dennis Storm, Geraldine Kemper en Winfried Baijens

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*