Blog Peter van der Vorst: ‘Vakantie?’

De zomer begint wederom vroeg bij de NPO-collega’s. Half mei waren DWDD en Pauw dit seizoen voor het laatst te zien. 

 
 

Tot eind augustus worden er op de tijd van die programma’s vooral herhalingen van bijvoorbeeld Ik vertrek en Bed and breakfast uitgezonden. Best gek. Natuurlijk gun ik iedereen z’n vakantie, maar drie maanden is wat veel. 

Jeroen Pauw liet zelf ook weten dat, wat hem betreft, het seizoen veel te snel klaar was, en dat-ie nog wel een maandje had willen doorgaan. Het argument van de NPO-leiding is dat de programma’s op deze manier ‘fris’ worden gehouden en dat NPO 1 zich vol op de sportzomer gaat richten. Nou zou ik me daar nog iets bij kunnen voorstellen wanneer Nederland had meegedaan aan het EK voetbal, maar zelfs dat is niet het geval. 

Gelukkig hebben ze bij RTL juist besloten om in de zomer wél door te gaan met de dagelijkse programma’s. RTL Boulevard is al jaren gewoon in juli en augustus te zien en ook RTL Late Night gaat dit jaar door. Terwijl Humberto Tan er in juli even lekker tussenuit gaat, neem ik de honneurs in die maand waar. Samen met Jan Jaap van der Wal, die Luuk Ikink vervangt. ­Hartstikke leuk om te mogen doen! Dus bij ons draait de wereld ook in de zomer gewoon door, inclusief sport, entertainment, opinie en a­ctualiteiten.

Collega’s Jeroen en Matthijs hebben wat tijd over de komende maanden, dus ze zijn van harte welkom om aan te schuiven en mee te praten!

Deze column verscheen eerder in Televizier en is online terug te lezen.
Lees meer columns van Peter van der Vorst op Televizier.nl
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*