Blog Erik de Zwart: ‘Mijn vrouw en ik overwonnen onze schaamte…’

Hier wil ik ooit nog een keer logeren”, riep mijn oudste dochter Merel toen we langs het statige Amstel Hotel reden.

Sinds jaar en dag brengen koningen, koninginnen, prinsen en prinsessen, maar ook popsterren hier de nacht door. Als razende reporter voor Veronica’s Popjournaal ben ik er vele malen geweest om artiesten als Joe Cocker en Stevie Nicks te interviewen. Het dikke tapijt op de vloer geeft je ook echt het gevoel alsof je in een sprookjespaleis rondloopt. Inmiddels heb ik er zelf de nodige keren gelogeerd en ik begrijp heel goed dat mijn dochter en al die beroemdheden dat ook willen. Als Mick Jagger voor zaken in Amsterdam is, slaapt hij standaard daar. Hetzelfde geldt voor filmsterren.

Vanaf A View to a Kill in 1985 met Roger Moore ben ik op alle premières van James Bond-films in Nederland geweest. Vroeger werd na afloop altijd een groot feest gegeven op de begane grond van het Amstel Hotel. Het mooiste moment was toen mijn vrouw Marika hoofdrolspeler Pierce Brosnan ontdekte, zittend in een hoekje op de trap in de prachtige hal van het hotel. We overwonnen onze schaamte en hebben hem toch maar mooi een hand gegeven. Wat een held! Beste Bond-nummer wat mij betreft? A View to a Kill van Duran Duran, nummer 3 in 1985.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica’s Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*