Blog Martin van Doren: ‘Radio Caroline’

Het was zo’n klein, maar totaal onverwacht bericht: Radio Caroline heeft in het Verenigd Koninkrijk een officiële uitzendlicentie gekregen. “The Grand Old Lady” heeft 53 jaar na de start, de strijd alsnog gewonnen. Wat gaat het worden?

De website van de zender laat het nog bij de mededeling dat op 17 mei de aankondiging is gekomen, dat Radio Caroline een uitzendlicentie krijgt. Wanneer dat ingaat is niet bekend, net zo min als de frequentie waarop uitgezonden gaat worden en met welk vermogen; de website zwijgt daar in ieder geval in alle talen over. Natuurlijk klopt het commentaar dat de exploitatie van een hoogvermogen middengolfzender een groot financieel probleem gaat worden, maar het lijkt mij een groter probleem dat Radio Caroline als middengolfstation verder gaat, in een Brits radiolandschap waar DAB verder ingeburgerd lijkt te zijn dan hier in Nederland.

De terugkeer van Radio Caroline is van een ongekend nostalgisch gehalte; of het heel succesvol zal zijn? Ik waag het te betwijfelen. Maar dan nog! Ik hoop dat de zender sterk genoeg zal zijn om het signaal Nederland te laten bereiken. Tenminste één keer zal ik proberen om het krakende en piepende middengolf signaal binnen te halen. Onwaarschijnlijk dat ik er zal blijven hangen. Toch lijkt een grote grijns gegarandeerd als opeens uit de radio klinkt: “Her name is Caroline”!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*