Blog Jan Slagter: ‘Mooi rapport’

Voor het eerst heeft de NPO onder alle delen van de bevolking de publieke waarde en kwaliteit van haar programma’s gemeten. De publieke omroep vindt het namelijk belangrijk om, los van de kijk- en waarderingscijfers, te weten wat het publiek van onze programma’s vindt.

Vrijwel alle programma’s van de publieke omroep scoren een ruime voldoende op publieke waarde. Het gaat er dan onder meer om in hoeverre de programma’s voor het Nederlandse publiek betrouwbaar, onafhankelijk, pluriform, authentiek en eigenzinnig zijn.

De gemiddelde score van 8,2 over tweehonderd titels zat in 2016 ruim boven de norm van 7,5 die de NPO zelf hanteert. Ook de kwaliteit van de programma’s scoorde met een gemiddelde van 8,6 voor vakmanschap een hoog cijfer. ‘Droomhuis Gezocht’ was een van de programma’s die te laag scoorden bij deze toets. Maar dit betrof het seizoen 2016 en inmiddels hebben we de formule aangepast.

We geven nu veel meer informatie over de streek die we bezoeken en doen niet meer aan kantklossen, kaas maken en volksdansen. In de nieuwe reeks neemt Carrie ten Napel het informatieve gedeelte voor haar rekening. Sybrand Niessen focust zich dan volledig op de koppels en hun zoektocht naar een droomhuis in het buitenland.

Bron: Max Magazine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*