Blog Martin van Doren: ‘De Nieuwsshow Show’

De radioprogrammering voor 2018 is definitief vastgesteld door de NPO. De strijdbijl voor NPO Radio 2 lijkt begraven, maar de show voor NPO Radio 1 gaat gewoon door: Avrotros gaat in beroep bij een onafhankelijke klachtencommissie.

Het laatste woord is dus nog steeds niet gesproken over ‘De Nieuwsshow’. Wordt het straks dan toch nog ‘De Nieuwsshow’ van Avrotros op de zaterdagochtend, of een vergelijkbaar programma, onder een andere naam, maar met de oorspronkelijke presentatoren, van Omroep Max?

Ik snap de gevoeligheden van de diverse zendgemachtigden best wel, maar toch een vraag. Met de regelmaat van de klok kom je vergezichten tegen over de toekomst van de televisie; nooit over de radio. De vergezichten gaan consequent in de richting van omroepen als ‘productiehuizen’. Hoeveel mensen zouden écht weten, welke omroep een programma uitzendt, als zij naar de radio luisteren? Ik vrees dat het weinigen zijn, en dan mag een ieder daar een kwalificatie van ‘bedroefend’ dan wel ‘verheugend’ aanhangen.

In het verleden hadden twee omroepen (Tros en Vara) plannen om uit ‘het bestel’ te stappen, en commercieel te gaan. Beide omroepen draaiden hun hand er niet voor om, om in zo’n geval de radiotak op te geven. Detail: voor de fusie met de Avro, was ‘De Nieuwsshow’ een programma van de Tros. Dus waar praten wij helemaal over?

Wordt het zo zoetjes aan niet eens tijd om te gaan experimenteren met de vergezichten over de televisie op de radio?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*