Blog Jan Slagter: ‘Voor de wind’

MAX heeft de wind in de zeilen. We moeten nog even wachten op de formele bekendmaking van de officiële ledentelling door het Commissariaat voor de Media, maar ‘NRC’ heeft een rondgang langs de omroepen gemaakt.

En daaruit blijkt dat MAX de enige omroep is die flink gegroeid is. Wij zijn AVROTROS gepasseerd en mogen ons nu met BNNVARA en KRO-NCRV tot de grote drie rekenen. De grote omroepen die in 2014 fuseerden, hebben de helft van hun leden verloren. Alleen met MAX gaat het dus crescendo.

Ik zal binnenkort in ons ledenblad (dat dan weer wordt bijgesloten bij dit MAX Magazine) wat meer vertellen over het belang van de leden voor onze omroep. Niet alleen qua ledental gaat het MAX voor de wind, ook over de groei van onze eigen gids hebben we niets te klagen. MAX Magazine wist van alle programmagidsen net als in 2019 ook weer in 2020 de grootste oplagewinst te boeken. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting Nationaal Onderzoek Multimedia.

MAX Magazine is inmiddels de grootste tv-gids van Nederland. En dat binnen acht jaar tijd! Ik denk dat het komt doordat het blad zich net als de omroep durft te onderscheiden en heel goed luistert naar de wensen van de doelgroep. Met volle kracht vooruit!

4 Comments

  1. Het aantal leden is tegenwoordig niet alleen meer doorslaggevend de NPO heeft één grote rol inzake de programma’s die de omroepen aan bieden alle grote omroepen moeten minimaal 100.000leden hebben kleinere omroepen 50.000leden dus de bestaande omroepen kunnen gewoon door er komen waarschijnlijk twee nieuwe omroepen bij dus de versplintering wordt groter ondanks de groei van omroep max

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*