Blog Jan Slagter: ‘Vieze smaak’

Het veelbekeken en veelgeprezen MAX-programma ‘Smaakt naar meer’ mag komend seizoen niet meer terugkeren op de buis. De reden? Het programma trekt te weinig jonge kijkers. Het zijn de eerste zichtbare consequenties van de regels die onder voormalig staatssecretaris Sander Dekker zijn ingevoerd.

Regels die ik destijds meteen al onjuist en discriminerend voor ouderen vond. En nu is het te laat: de NPO kan niet anders dan die regels volgen en een aantal programma’s van de buis halen.  Het kan toch niet zo zijn dat wij ‘Smaakt naar meer’ niet meer mogen maken? Een programma waar 1.3 miljoen mensen iedere week met plezier naar hebben gekeken. Kijkers die nu gestraft worden, omdat ze toevallig boven de vijftig zijn: schande!

U kent me inmiddels goed genoeg om te weten dat ik het er niet bij laat zitten. Juist voor oudere kijkers is de televisie één van de weinige bronnen van vermaak en een venster op de wereld. Een venster dat door de regels van Sander Dekker voor deze groep nu steeds meer gesloten wordt. En nog vreemder: volgens dezelfde regels mag een vergelijkbaar ‘napraatprogramma’ als ‘MolTalk’ wél gehandhaafd blijven. Houd deze column in de gaten de komende weken want wij gaan er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u naar ‘Smaakt naar meer’ kunt blijven kijken. Desnoods passen we het programma een beetje aan. Ik heb al een nieuwe naam: ‘Heel Holland Bakt Talk!’

Jan Slagter

Bron: Max Magazine

2 Comments

  1. Ik ken eerlijk gezegd het programma niet zo goed. Ik begrijp dat het een nazit- en napraat uitzending van “Heel Holland Bakt” is. Persoonlijk ben ik niet zo dol op het concept “voorspel, hoogtepunt, naspel” model van veel hoofdprogramma’s. Neem bijvoorbeeld al die voetbal- of sportwedstrijden: ik word soms doodziek van al dat eindeloze, dikwijls quasi deskundige voor- en nabeschouwen van evenementen, schokkende reportages of rampverslagen. Condomologen worden het vaak: oeverloos slap gelul zonder vruchtbaar resultaat! Dat een autoriteit zich gaat bemoeien met de inhoud van programma’s acht ik echter ongehoord, ontoonbaar en onaanvaardbaar. Helemaal als het om achterstelling op grond van leeftijd zou zijn. MAX werd toch opgericht om mensen van middelbare en hogere leeftijd te bedienen? Dan kun je “te weinig jongeren” natuurlijk niet gebruiken om zo’n format af te wijzen en te voeren. Laat die managers lekker emigreren naar de Noordpool en de Sahara of zo!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*