Politie kan niets met Loeki-vandaal in Hilversum, camerabeelden zijn veel te slecht

De Loeki-sloper komt waarschijnlijk ongestraft weg met het vernielen van het beeldje van de bekende reclameleeuw, dat onderdeel was van de Hilversumse Media Mile.

De politie gaat geen nader onderzoek doen naar de vernieling. Dit ondanks dat het vandalisme is te zien op beelden van een bewakingscamera uit de buurt. „Die beelden zijn zo slecht van kwaliteit, daar kunnen we niets mee”, meldt een politiewoordvoerster. Volgens haar heeft eigenaar Hilversum Marketing overigens geen aangifte gedaan van de vernieling, maar is het gebleven bij een melding.

Directeur Jeroen Kreijkamp meldde vorige week dat op de camerabeelden is te zien dat iemand met gereedschap de Media Mile-zuil op de hoek van de Lage Naarderweg en de Borneolaan opent, de Loeki-pop pakt, vernielt en teruglegt. Kreijkamp betreurt het dat de politie geen brood in de zaak ziet. „Ik hoop nog steeds dat de dader zich zelf meldt.”

De vernieling van Loeki was voor Hilversum Marketing aanleiding alle poppen uit de vier Media Mile-zuilen weg te halen. Eerder was ook al een keer een pop gestolen. Voordat de zuilen weer worden gevuld wordt bekeken of ze beter hufterproof gemaakt kunnen worden.

Lees ook: Hilversumse Loeki-sloper staat op camerabeeld: ’Geen toevallige vernieling, hij had gereedschap bij zich’ en Cartoon: De laatste rustplaats van de Media Mile

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*