Blog Jan Slagter: ‘Net echt’

Afgelopen vrijdag bracht presentator Derek de Lint niemand minder dan Cleopatra, de laatste farao van Egypte, tot leven in het nieuwe MAX-programma ‘In Levenden Lijve’.

De komende vrijdagen, telkens om 22.15 uur op NPO 2, zijn andere grote namen uit de geschiedenis aan de beurt, zoals Sint-Nicolaas, Maria, Marco Polo, Jeanne d’Arc en Shakespeare. Wat deze groten der aarde gemeen hebben: ze hebben ieder voor zich een grote impact gehad, iedereen kent hun naam, maar niemand kent ze echt en weet hoe ze er precies uitzagen. Was Shakespeare in het echt ook zo’n romanticus?

En Jeanne d’Arc zo onbevreesd? Derek gaat op zoek naar antwoorden. Hij reist naar de plekken waar de mensen hebben geleefd, treedt in hun voetsporen en ontmoet wetenschappers, onderzoekers en locals om alles te weten te komen over deze bijzondere mensen. Historicus Saskia Noot ondersteunt hem vanuit Nederland. Aan Mao Lin Liao, die bekendstaat als de beste 3D-ontwerper ter wereld, vervolgens de extreme uitdaging om al deze informatie om te zetten in een daadwerkelijk persoon die we in een spannende onthulling eindelijk mogen ontmoeten, in levenden lijve.

Ik was behoorlijk onder de indruk van de prachtige beelden en het uiteindelijke resultaat. Petje af voor de makers!

JAN SLAGTER

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*