Blog Jan Slagter: ‘Hartverwarmend’

De eerste aflevering van ons nieuwe programma ‘Kleuters tegen Kwalen’, vorige week maandag, heeft heel tv-kijkend Nederland ontroerd. “Zo. Nu kan ik naar bed met vertrouwen in de wereld. Heerlijke feelgood-tv”, schreef bijvoorbeeld Barrie van Haarlem op Twitter. En Frieda tweette: “Wat een machtig mooi programma. Ik kijk uit naar de volgende uitzending!”

In de documentaireserie worden negen bewoners van een seniorencomplex in de Achterhoek zes weken gekoppeld aan een groep vierjarigen. De kleuters zorgen voor ontroerende momenten en dagen de ouderen uit de wereld weer te zien door de ogen van een kind. Tijdens dit sociale experiment worden de ouderen, ieder met hun eigen kwalen, getest op hun mentale en fysieke gesteldheid. Een paar bewoners sprongen in deze eerste aflevering extra in het oog, zoals de 79-jarige mevrouw Van Doorn, die zegt niets met kleine kinderen te hebben, en de 82-jarige meneer Berendsen, die het moeilijk vindt om contact te maken. Hij heeft geen vrienden en familie en heeft ook nooit een relatie gehad. Enkele twitteraars ondernamen meteen actie, waaronder Aly Maring en Victor Hopman: “Kom op jongens, stuur een kaart naar meneer Berendsen!” Een lief gebaar, dat wij graag ondersteunen. Ook Angela de Jong, tv-recensent van het ‘AD’, vond het een “superleuk” programma. Ze schreef: “Het was vertederend én hartbrekend om te zien, want je realiseerde je als kijker ineens dat sommige mensen zichzelf in het leven enorm tekort hebben gedaan.”

1 Comment

  1. zou toch eens mooi zijn als de tv ook het noorden op zoekt,ook ik zit in verpleeghuis,maar wij zien niks anders als altijd aandacht voor de mensen die bij u in de omgeving verpleeghuizen ,maar ook wij bestaan ook nog en kom eens hier kijken hoe het in deze omgeving toe gaat,ik zelf in verpleeghuis, man woond nog thuis prostaatkanker met uitzaaiingen in de botten copd colt 3 dag en nacht zuurstof nodig wil graag thuis blijven wonen. kreeg 5uur hulp voor huis schoonmaken toen ik nog thuis was 5en half uur hulp is naar 5uur inde week gegaan. en nu weer uren ingeleverdnu 2uur en veertig minuten hulp in de week .het is te gek voor woorden mijn man kan zelf niks meer .maar staat zelf te strijken zo word er met de mensen omgegaan. wij hebben geen mantelzorgers die het voor ons doen de zoon douche mijn man wil die graag ook zo die hebben geen tijd voor ons zelf een gezin met 2 kinderen en waar wat problemen zijn dit is prive daar wijd ik verder niet over uit.en dit is de werkelijk heid hoe er met mensen word omgegaan mijn man volgende maand 73 ik zelf 70 en heb parkinson graag hier u reactie op Jan Slagter

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*