Blog Jan Slagter: ‘Blijf scherp’

Ik ben geschrokken van de uitkomsten van een onderzoek door het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Vier op de tien Nederlanders volgen amper tot geen nieuws!

Ze besteden er minder dan vijf minuten per dag aan of volgen het nieuws dagenlang niet. Slechts 61 procent maakt er echt tijd voor vrij. De meest gebruikte nieuwsbronnen zijn – ondanks de sterke opkomst van digitale media – gelukkig nog steeds de televisie en papieren kranten. Dat is vooral het geval bij ouderen. Maar jongvolwassenen werpen alleen nog maar een vluchtige blik op online nieuwsmedia.

Het SCP verwacht dat wanneer oudere generaties digitaal vaardiger worden, zij ook over zullen stappen op digitale media. Dat zou ik zonde vinden, want als je mee wil blijven tellen in onze samenleving, moet je goed geïnformeerd zijn. Blijf scherp! De Publieke Omroep biedt u volop mogelijkheden om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen met zijn nieuwsuitzendingen, actualiteiten- en achtergrondprogramma’s en ook MAX draagt daar met zijn informatieve programma’s aan bij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*