Blog Erik de Zwart: ‘Een compleet flatgebouw in de lucht’

Ze zeggen weleens: de wijsheid komt met de jaren, maar of dat ook voor mij opgaat? Zo had ik het idee opgevat om samen met een aantal vrienden in het Guinness Book of Records terecht te komen. Leuk toch, zo vlak voor het afscheid van je jeugd?

De uitdaging was om met normale lijnvluchten de wereld rond te reizen binnen 63 uur en 47 minuten, het huidige record. De start was in Algiers, maar om daar te komen was al een avontuur op zich. Het stormde in Nederland en daarom was onze eerste vlucht van Schiphol naar Parijs twee uur vertraagd. We misten onze aansluiting naar Algiers, maar gelukkig ging er nog een tweede. Daarna ging het letterlijk voor de wind. Met als hoogtepunt het gigantische vliegtuig de A380, alsof een compleet flatgebouw de lucht in gaat!

Bij het overstappen was het wel een tikkie stress: halen we het of niet. Dat ging in Los Angeles maar net goed en in Madrid fout. Daar zag ik voor de tweede keer het Air Algiers-toestel nét weggaan van de gate… En ik had de hele reis steeds één nummer in mijn hoofd: All Around the World van Lisa Stansfield, nummer 1 in 1989. We gaan het in november nog een keer proberen, want je bent jong en je wilt wat!

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*