Blog Jan Emous: ‘De inzet van Domien’

Stel, Annechien Steenhuizen zegt halverwege het Journaal dat ze eigenlijk maar voor tachtig procent staat te presenteren. De honderd haalt ze niet, want het zit allemaal niet lekker in d’r hoofd. Altijd dat gezeur op de sociale media, ik kan er niet meer tegen, verzucht ze. Maar binnenkort denk ik dat ik wel weer gewoon kan werken hoor, besluit ze. Het hele land zou er terecht over vallen dat dergelijk onprofessioneel gedrag niet op het medium thuishoort.

Nou, 3FM dj Domien Verschuure deed het. Een week geleden had hij een zelfverkozen lang weekend, want hij had zich ziek gemeld. Al dat gezeur over de kwakkelende zender kon hij niet meer aan. Hij was thuis gebleven, want hij zat er ‘zó slecht in…’

En op maandag meende hij de luisteraars een blik in zijn gekwelde ziel te moeten gunnen. Het is de vraag of de 3FM-luisteraar op de persoonlijke, niet aan muziek gerelateerde, zieleroerselen van een presentator zit te wachten. Waarom doet hij dit? Op zijn website vermeldt hij trots dat hij vorig jaar de ‘meest besproken dj’ op de sociale media was. Misschien denkt hij op deze manier die mijlpaal in 2018 te overtreffen?

Maar het ergste was die tachtig procent. Want Domien verklaarde weliswaar heel leuk werk te hebben, maar dat hij op maandag toch echt nog niet verder kwam dan 80 procent. Energie of zoiets, raad ik. Alweer: Leuk voor de luisteraar. Die hoort een programma waarvan zeker is dat het niet met volledige inzet gemaakt wordt.

Beste Domien. In jouw vak is een deel van je persoonlijkheid openbaar. Dat heb je járen heel leuk gevonden, vermoed ik. En nu ze zo naar tegen je doen zou dat een extra motivatie moeten zijn om ze eens te laten horen wat je in huis hebt. Je maakt niet sinds gisteren radio, maar je gedrag doet anders vermoeden.

Als het zo slecht met die zender gaat, doe er dan wat aan. Ik neem aan dat je daar het talent voor hebt. Niemand zit in de vroege ochtend op de radio te wachten op zeurverhalen over een zielige ik-persoon. Natuurlijk, praat het lekker van je af. Thuis, bij voorkeur.

Godallemachtig, met zulke vrienden heeft 3FM geen vijanden meer nodig. Er is een hoop werk te doen voor de nieuwe zendercoördinator. Moedig voorwaarts, zou ik zeggen, of anders meld je je maar ziek….

Blogger Jan Emous is voormalig redacteur en dj bij o.a. KRO, RTV Noord Holland, Omroep Max en Gooi & Eemlander.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*