Blog Erik de Zwart: ‘Zeg, waar ken jij Gloria Estevan?’

Aan het einde van ieder jaar maken we de balans op en kijken we graag naar de toekomst. Daarom zijn er altijd van die leuke lijstjes met de beste hits van het jaar, de kerst, aller tijden, de films, we houden van orde!

Om vervolgens met nieuw elan het verse jaar tegemoet te treden. Maar aangezien we niet ophouden met leven en genieten van muziek, zijn er wel eens platen die zowel in het ene als het andere jaar een hit zijn. Gloria Estefan is zo’n voorbeeld. Deze van oorsprong Cubaanse zangeres heb ik diverse malen geïnterviewd. Een ontzettend aardige vrouw, uit hetzelfde bouwjaar als ik, dus dat schiep meteen een band. Ze heeft samen met haar man Emilio en de Miami Sound Machine vele hits gescoord.

Met haar kenmerkende stem was zij ook altijd bereid om een jingle in te spreken, ik heb ze nog steeds ergens in mijn archief. Sommige, zoals die van Madonna, ben ik helaas ergens kwijtgeraakt… Maar goed, om de flauwe grap van een van mijn radiocollega’s maar eens te gebruiken: ‘Zeg, waar ken jij Gloria Estevan?’, dan kan ik altijd zeggen: van mijn ontmoeting met haar in de Americahal in Apeldoorn. Can’t Stay Away from You kwam in 1988 de Top 40 binnen en kwam in de eerste week van 1989 op nummer 1 terecht.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*