Blog Erik de Zwart: ‘We hebben allemaal wel een soort archief met onze herinneringen’

Vroeger hielden je ouders een fotoalbum bij, later gooide je al die plaatjes in een grote doos onder het motto: dat zoek ik nog wel een keer uit.

Herkenbaar? Ja, natuurlijk. We hebben allemaal wel een soort archief met onze herinneringen. Anno 2016 is dat wel een stuk makkelijker nu je alles digitaal doet. En dat geldt ook voor videofilmpjes. Ergens in de jaren 80 schafte ik een kleurenvideocamera aan, dat was het helemaal! Met van die kleine VHS-bandjes, later werden dat digitale bandjes en tegenwoordig zijn het geheugenkaartjes. Vervolgens ging je dan de boel weer monteren en op dvd zetten. En die bewaarde je weer in een kartonnen doos.

Dat is nu afgelopen! Je hebt tegenwoordig genoeg opslagruimte op harde schijven of in de cloud. En dan kan je overzichtelijk al je ouwe foto’s en filmpjes bewaren en overal aan iedereen laten zien! Zo kwam ik wat opnames tegen die ik had gemaakt in de oude Hilversum 3-studio. Voor sommige collega’s toch al snel een kilootje of twintig, dertig geleden… Ik zag ook collega Rob Stenders, die een spiksplinternieuwe plaat aankondigde: Have a Little Faith in Me van John Hiatt. Toch mooi nummer 11 geworden in 1989!

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*