Blog Erik de Zwart: ‘Voor een 15-jarige een gebeurtenis om nooit te vergeten’

Nederland heeft een rijke historie op het gebied van concerten. We hielden de andere kant van de Noordzee altijd goed in de gaten en toen daar The Beatles en co. opkwamen, waren mannen als Paul Acket er als de kippen bij om ze te boeken.

De Engelse bands en artiesten speelden op locaties waarvan je nu niet zou verwachten dat er ooit een rockconcert heeft plaatsgevonden. De Rolling Stones in het deftige Kurhaus in Scheveningen, The Beatles in een veilinghal in Blokker en Pink Floyd in De Doelen in Rotterdam. In de jaren 70 verkasten de optredens naar steeds grotere locaties.

Gek genoeg werd het Amsterdamse Olympisch Stadion slechts enkele keren gebruikt voor een festival of popevenement. De eerste keer was The Amsterdam Rock Circus, in 1972 met onder anderen Dr. John The Night Tripper en Pink Floyd. Er zijn zwart-witbeelden van te vinden op YouTube, de cameraman zat op het veld vlak naast mij. Ook al is het slechte kwaliteit, ik kijk er af en toe nog wel naar, want voor een 15-jarige is het toch een gebeurtenis die je nooit zult vergeten. Arnold Layne was de eerste hit van Pink Floyd en kwam tot een schamele 30ste plaats in 1971.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*