Blog Erik de Zwart: ‘Viva la Vida’

Coldplay was in Nederland en dat hebben we geweten! Het is best wel moeilijk om in de huidige tijd een band van wereldformaat te worden, maar het is deze vier Engelse heren gelukt.

Begonnen als een studentengroepje in 1996 zorgde het kwartet voor een steeds weer stijgende lijn in hun muzikale carrière. Tot nu toe hebben ze steeds ruim de tijd genomen voor nieuwe albums; er staan er in zestien jaar pas zes op de teller. De eerste keer dat ik ze live heb mogen zien, was in London in 2005 tijdens Live8.  Dit gigantische festival tegen de hongersnood werd mede door Coldplay een groot succes. Zij speelden onder andere Bitter Sweet Symphony van de The Verve, waar voor de gelegenheid zanger Richard Ashcroft even bij de band werd gevoegd.

Ook Nederland weten ze regelmatig te vinden, in 1999 was de Kleine Zaal van Paradiso de plek waar zij voor ’t eerst in het buitenland optraden. In 2012 wisten ze 68.000 mensen op de been te krijgen in Den Haag. Deze week spelen ze in de Arena in Amsterdam en ik ben een van de geluksvogels die ze gaat ontmoeten. Mijn favoriete nummer van Coldplay is Viva la Vida, dat in 2008 drie weken op nummer 1 stond in de Top 40.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*