Blog Erik de Zwart: “Bowie’s Space Oddity”

Voor de popmuziek was het een veelbewogen eind van het oude en begin van het nieuwe jaar. Motörhead- frontman Lemmy Kilmister overleed op 28 december op 70-jarige leeftijd.

Op de valreep van het oude jaar was het Natalie, de dochter van legende Nat King Cole, die het heden voor het eeuwige verruilde. En alsof dat nog niet genoeg was, kwam op 11 januari het verpletterende nieuws dat één dag eerder David Bowie ging ‘hemelen’. Hij bleek al anderhalf jaar ernstig ziek te zijn, maar knokte tot het einde door om afscheid te kunnen nemen van zijn aardse leven met een prachtig album. Want David Bowie was natuurlijk niet alleen maar een popster, hij was een icoon. Een beeldend kunstenaar. Hij maakte muziek, maar zijn altijd veranderende uiterlijk en zijn albumhoezen waren niet zo maar versierselen om de betreffende plaat te verkopen.

Elke keer opnieuw leverde David Bowie een kunstwerk af. En daar kunnen we gelukkig nog lang van genieten, bijvoorbeeld op de tentoonstelling David Bowie Is, nog tot 14 maart te zien in het Groninger Museum. En natuurlijk met het luisteren naar zijn muziek: Space Oddity, zijn eerste hit, is een van mijn all time favorites. Nummer 4 in de Top 40 bereikte hij ermee in 1969.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*