Blog Erik de Zwart: ‘Thuis staat bij ons steevast The Christmas Station aan’

Zodra Sinterklaas en Zwarte Piet het land uit zijn, gaan bij ons de lichtjes in de bomen aan. Het feest van het licht staat voor de deur, want na 21 december worden de dagen weer langer.

Die donkere dagen voor kerst zijn natuurlijk niet alleen een prachtige inspiratiebron voor artiesten om een liedje over te schrijven, het is ook big business! Even een kerstalbum uitbrengen kon in het verleden zo maar een welkome bonus worden! Vraag Mariah Carey of Chris Rea maar. Die laatste schreef het leukste kerstliedje wat mij betreft. Op weg naar vrienden om kerst te vieren, kwamen Chris en zijn vrouw vast te zitten in een enorme sneeuwbui en zo ontstond Driving Home for Christmas.

Volgens zijn vrouw was het goedkoper om met de auto te gaan dan met de trein. Nou, dat klopte dus, want de plaat staat ieder jaar wel ergens in een lijstje of wordt weer opnieuw uitgebracht. Thuis staat bij ons steevast The Christmas Station aan. De hele dag non-stop kerstmuziek geeft gewoon een leuk sfeertje! Voor de echte freaks stellen wij ieder jaar weer een Kerst Top 40 samen, te vinden op top40.nl. Nummer één is natuurlijk, en terecht, uit 1984: Last Christmas van Wham! In de Top 40 zelf kwamen ze tot plek 2 in de eerste weken van 1985.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*