Blog Erik de Zwart: ‘Te veel meisjesgegil op listige wijze ontdaan’

Ron Howard kennen we van zijn rol als Richie Cunningham in Happy Days. Inmiddels heeft deze veelzijdige man al heel wat films plus een Oscar op zijn naam staan.

Het opvallendste vind ik de documentaire die net in première is gegaan: The Beatles – Eigth Days a Week: The Touring Years. Op Twitter volg ik het wel en wee van de nodige popartiesten en Sir Paul McCartney is daar één van. Ineens zag ik de aankondiging dat hij eindelijk samen met Ringo Starr naar zichzelf kon kijken. Ron Howard heeft allerlei beelden uit het begin van de carrière van de Fab Four opgepoetst.

Het geluid is door de zoon van de beroemde Beatles-producer George Martin op listige wijze ontdaan van al te veel meisjesgegil, zodat de muziek ineens goed te beluisteren is. Het resultaat: je krijg een veel beter beeld van de muzikale prestaties van deze allereerste boyband. En die liegen er niet om; ze waren écht goed! De film geeft een prachtig tijdsbeeld, maar vult ook de gaten in de geschiedschrij- ving rondom de grootste band aller tijden. Het laat de jonge John, Paul, George en Ringo zien, hoe ze reageerden op de fans en alle aandacht die ze ineens kregen. Eight Days a Week was een nummer 2-hit in 1965.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*