Blog Erik de Zwart: ‘Tainted Love’

Tijdens de vakantie zetten we eigenlijk altijd een muziekzender aan op tv. Vaak is er geen goeie radio en het is toch fijn dat er ook nog zenders zijn die non-stop clips uitzenden.

DeLuxe Music is er zo een die vooral in Duitsland en Oostenrijk te ontvangen valt. Het is opvallend hoeveel nummers er uit de jaren tachtig worden gespeeld, naast het recente hitwerk. Nu waren die jaren tachtig ook wel een heel leuk en vooral muzikaal decennium. Een van de clips die vaak voorbijkwam op dat tv-station, was Soft Cell met Tainted Love. In de voor die tijd zeer opmerkelijke clip steekt zanger Marc Almond zijn voorliefde voor een mooie man niet onder stoelen of banken.

Het origineel van dit nummer stamt uit 1964 en bezingt de liefde tussen een man en vrouw. Ik mocht Marc nterviewen in 1981 voor Veronica’s Popjournaal en kan me nog herinneren dat ik wat ongemakkelijk met hem in de studio zat. Maar ja, dat waren andere tijden. Wist ik veel, als jong broekie, waar dat Tainted Love over ging? Maar ik had het kunnen weten door de aanpassing in de tekst: I give you all a boy can give you… Tainted Love was een nummer 5-hit in november 1981.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*