Blog Erik de Zwart: ‘Samen met mijn broer op de eerste rij bij helden uit een andere tijd’

Toen mijn broer in 1977 vol trots meldde dat hij een kaartje had voor het Concert of the Century was ik best een beetje jaloers. Hij had het gekregen van iemand en de verkoopprijs loog er niet om: 250 Nederlandse guldens.

Dat zou nu, met alle geldontwaarding door het vallen van de Berlijnse muur en de invoering van de Euro, al snel zo’n € 750 zijn. Het concert vond plaats in het Amsterdamse Concertgebouw. Niemand minder dan The Voice kwam daar optreden: Frank Sinatra, toen al een levende legende. Eind jaren tachtig leerde ik via René Froger de uitbaters van het Amsterdamse café La Bastille kennen en deze ondernemers gingen lachend verder met waar organisator Lou van Rees twaalf jaar eerder geld op verloor: The Ultimate Event.

Ik kreeg kaartjes en nam natuurlijk mijn broer mee, we zaten op de eerste rij! Daar stonden ze, helden uit een andere tijd maar toch, nog steeds helden! Sammy Davis jr., Liza Minnelli en Frank Sinatra. Heel bekend en rijk Nederland was erbij. Tafels werden verkocht voor 20.000 piek. Toch kon dat niet verhoeden dat Leon en Bob van La Bastille diezelfde avond failliet gingen. We hebben met zijn allen nog een fles champagne op ze gedronken. The Lady Is a Tramp is mijn alltime Sinatra-favoriet, maar zijn grootste hit in de Top 40 was Strangers in the Night: nummer 2 in 1966!

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*