Media Ukkie Dagen 2016

De leefomgeving van kinderen medialiseert in rap tempo. Ook bij de allerkleinsten. Of het nu gaat om swipende peuters, aan tablets gekluisterde kleuters of het internet of toys: voor kinderen van nu is spelen met media iets van alledag. Veel ouders beseffen dan ook dat het verstandig leren omgaan met media een steeds belangrijker onderdeel van de opvoeding is geworden. Maar hoe pak je dat als ouder het beste aan?

Om ouders van jonge kinderen (0 t/m 6 jaar) hier een handje mee te helpen organiseert Mediawijzer.net voor de vijfde keer de Media Ukkie Dagen. Het thema dit jaar is: Spelen met media. De Media Ukkie Dagen 2016 vinden plaats van 1 april t/m 8 april. Tijdens de Media Ukkie Dagen wil Mediawijzer.net ouders en opvoeders bewust maken van de kennis die er rond de mediaopvoeding van kinderen bestaat en concrete handvatten bieden om hier thuis mee aan de slag te kunnen gaan.

Kijk op Mediaukkies.nl voor een compleet overzicht van alle activiteiten.

KINDER MEDIA AWARDS

7 april 2016

Door de ontwikkeling van het touchscreen en apps spelen tegenwoordig ook de allerjongsten met media. Jaarlijks komen er veel verschillende apps uit die de zintuigen van de ukkies op een leuke manier kunnen prikkelen. De Kinder Media Awards zijn dé prijzen voor de beste digitale toepassingen voor kinderenworden jaarlijks uitgereikt aan de makers van de beste apps, websites en (spin-offs van) digitale boeken voor kinderen. De uitreiking van de Kinder Media Awards 2016 (de Media Ukkie Award, Gekko, Kameleon en Gouden @penstaart XL) vindt plaats op donderdag 7 april bij Beeld en Geluid.

MEDIA UKKIE CHALLENGE

Tablets en smartphones zijn in de meeste huishoudens niet meer weg te denken en ook de jongste kinderen spelen er volop mee. Wat betekent dat voor jou als opvoeder? Hoe pak je het opvoeden met media nou het beste aan? Tijdens de Media Ukkie Challenge van 1 t/m 8 april ontvang kids zeven dagen lang handige tips en leuke opdrachten in je mailbox om hier actief mee aan de slag te gaan.Aanmelden kan hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*