Blog Erik de Zwart: ‘Opzienbarende concerten’

Paradiso bestaat vijftig jaar. De eerste poptempel van Nederland was van oorsprong een protestantse kerk, maar die werd in de jaren zestig gekraakt voor zogenaamde ‘love-ins’.

Met het huidige #MeTooklimaat in het achterhoofd vraag je je af wat daar dan allemaal gebeurd is. Zouden onze ouders…? Je wilt het niet weten. In 1968 werd het een kosmisch ontspanningscentrum. Iedereen was van de wereld dankzij geestverruimende middelen en op het podium stonden artiesten en bands het vrije gevoel van de jaren zestig en zeventig aan te wakkeren. De collega’s van de VPRO hebben een mooi lijstje aangelegd van de meest opzienbarende concerten in de jubilerende concertzaal en bij een aantal daarvan was ik ook. Bij The Rolling Stones in 1995, de terechte nummer 2 op het lijstje, bijvoorbeeld.

Daar stond ik dan, met een pilsje in de ene en een peuk in de andere hand, op twee meter van Mick Jagger. Genieten! Niet in het lijstje, maar ook memorabel: het concert van Mud. Lekkere rechttoe rechtaan muziek. De mannen van Dyna-Mite en Tiger Feet, nummer 1 in 1974.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*