Paul Römer: NPO moet aan imago werken

Het publiek houdt niet van de NPO-organisatie, maar kan wel de NPO-programma’s waarderen, meldt NTR-directeur Römer aan De Telegraaf.

Römer: “Het publiek houdt heel erg van wat wij maken, maar niet van de organisatie. Het is belangrijk dat we kijken hoe we programma’s kunnen maken binnen een structuur die een breed draagvlak heeft bij publiek en politiek.”

Aan de krant geeft Römer aan dat de onduidelijkheden rondom de aangekondigde omroepbezuinigingen een ‘regelrecht drama’ zijn.

Paul Römer: “Pas als we weten hoeveel er af gaat, kunnen we bepalen welke programma’s er van de buis gaan. Als dan de reorganisatie nog in gang gezet moet worden, krijg je die nooit meer voor 1 januari afgerond.” Hij geeft het ’politieke spel’ de schuld van de vertraging

Eerder gaf De Telegraaf aan de politiek de bezuinigingsmaatregelen niet snel zal versoepelen nu het kabinet heeft besloten om de gaskraan in Groningen dicht te gaan draaien en daarmee inkomsten gaat mislopen. Paul Römer gelooft weinig van deze redenering. “Wat een onzin om die dingen met elkaar in verband te brengen. Het pleidooi van Shula Rijxman is anderhalf jaar oud, het besluit om te stoppen met de gaswinning twee weken..”, aldus Römer.

bron: De Telegraaf

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*