Blog Erik de Zwart: ‘Nog nooit zoveel gajes bij elkaar gezien’

‘Pas nadat de kruitdampen van het vuurwerk waren opgetrokken en de enorme mensenmenigte huiswaarts was gekeerd, was het vertrouwde geluid van de branding weer op het strand te horen,’ schreef de Haagsche Courant over vrijdag 18 juli 1986.

Dat was nog eens Veronica komt naar je toe deze zomer! Het was ook een prachtfeest. Een combinatie van de Veronica Strandrace en een gratis concert van de beste band van Nederland: de Golden Earring! Wij zonden toen nog uit op de vrijdag via Hilversum 3 en hadden de mobiele studio van Veronica op het strand laten zetten. Het was fantastisch zomerweer, de airco werkte niet 100% en we hadden geen idee hoeveel mensen er naar het concert zouden komen.

Dat werden er dus veel. Héél véél! Precies in de hoek, ten noorden van de havenpier, stond het podium. De aankondiging van Barry Hay was geweldig: „Nog nooit zoveel gajes bij elkaar gezien”. Het werd een triomftocht voor de mannen. Alle hits kwamen uiteraard voorbij en werden luidkeels meegezongen. En het gaat weer gebeuren! Na hun succesvolle vijftigjarig jubileum in de Ziggo Dome zullen Barry en de zijnen na dertig jaar, op 9 september aanstaande, weer een thuiswedstrijd
spelen, op het strand in Scheveningen. Met vast en zeker When the Lady Smiles, een nummer-1-hit in 1984.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*