Blog Erik de Zwart: ‘Nederlandse prijzenregen’

Elk jaar eert de organisatie BUMA/STEMRA de Nederlandse artiesten, componisten en tekstdichters met een reeks van onderscheidingen. Onlangs was er weer een prijzenregen voor het Nederlandstalige repertoire.

Acts als John West, Diggy Dex en JW Roy, maar ook Frans Bauer en Ronnie Flex kregen BUMA NL-awards voor hun prestaties het afgelopen jaar. Enkele ouwe rotten in het vak, zoals Lenny Kuhr (die een oeuvreprijs ontving) en een nieuwe band, de Vreemde Kost­gangers, kregen een mooie lofzang. De leden van deze supergroep zijn Golden Earring-zanger/gitarist George Kooymans, Doe Maars Henny Vrienten en Boudewijn de Groot. Niet omdat het moet, maar omdat ze het leuk vinden. Inmiddels staat een tweede album op stapel. Ze zijn gewoon niet te stoppen, deze mannen.

Boudewijn en Henny werkten trouwens al in de jaren zeventig met elkaar. Het is bijzonder om George in het Nederlands te horen zingen, maar voor mij is zijn stem op z’n best in de hit Another 45 Miles van The Golden Earring, die maar liefst twee keer in de Top 40 heeft gestaan: in 1969 en, de live-uitvoering, in 1993.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*