NTR koopt remake-rechten van Noorse jongerenhit SKAM

De NTR heeft de remake-rechten van ’s werelds meest succesvolle en gewilde webserie SKAM gekocht van de Noorse omroep NRK. De Nederlandse versie zal in het najaar van 2018 online en op NPO 3 te zien zijn.

De veelbekroonde serie volgt het dagelijks leven van een groep jongeren. De uitdagingen waar zij in de laatste fase van hun middelbareschooltijd mee geconfronteerd worden, staan in de serie centraal. De authenticiteit van de verhalen, gebaseerd op uitgebreide research en zorgvuldig gecaste acteurs, maakte van de fictieve Noorse karakters Eva, Chris, Sana, Vilde, Isak en Noora beroemdheden tot ver over de Noorse grens.

Het verhaal van de serie voltrekt zich chronologisch en wordt verteld middels verschillende online storytelling elementen: tekst, foto’s, flarden uit persoonlijke gesprekken en pakkende dramascènes. Alle content wordt synchroon met het leefritme van de jongeren online gepost. Zo zal een scène of socialmedia-activiteit die zich midden in de nacht afspeelt, ook op dat moment online worden gezet. De scènes worden verpakt in webvideo’s die gedurende de week dagelijks online verschijnen en in een wekelijkse compilatie op televisie worden uitgezonden.

Willemijn Francissen, mediadirecteur NTR: “SKAM is een vernieuwende dramaserie voor jongeren. In Noorwegen was de serie een enorm succes, mede dankzij de unieke web-based en real-time aanpak, waardoor tieners authentiek en geloofwaardig in beeld werden gebracht. In SKAM komen onderwerpen aan bod die de doelgroep bezighouden en daarom past het goed bij de NTR. We hebben er enorm veel zin in om de Nederlandse versie te gaan maken.”

Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3: “Het online tienerdrama SKAM brak alle records in Noorwegen, op social media én tv. We zijn dan ook heel blij dat ons publiek elke week op NPO 3 en zelfs dagelijks op NPO3.nl kan kijken naar de online dramaserie, waarin thema’s centraal staan die naadloos aansluiten op de belevingswereld van onze doelgroep.”

De serie zal ook een Duitse, Spaanse, Italiaanse en Franse versie krijgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*