Blog Erik de Zwart: ‘Met kwetterende kinderen onderweg’

Wie heeft ’t niet meegemaakt: een auto vol met kwetterende kinderen onderweg naar een uit­wedstrijd ergens in den lande?

Mijn dochters Merel en Jasmijn zitten sinds hun zevende op hockey. De ene week thuis ‘op de club’ spelen, de andere week uit. Om je daar te ergeren aan de ‘thuisfluitende’ tegenstanders, maar dat zullen zij ongetwijfeld ook bij ons hebben. Gelukkig komt het zelden tot een handgemeen bij hockey, bij voetbal wil dat nog weleens anders gaan. Als ik dan weer de auto had volgeladen met die kleine spruiten moest er wel muziek aan. En dan merk je hoe je dochters ook muzikaal aan het opgroeien zijn. Dat gaat heel geleidelijk.

Kon ik vroeger de radio nog aan zetten, nu hangen ze meteen hun iPhone aan de stereoinstallatie en heb ik niets meer te zeggen over de liedjes die keihard worden meegezongen. Gelukkig heb ik ook een volumeknop op het stuur, zodat ik bij iets te veel Boef en Lil’ Kleine kan ingrijpen. Heerlijk, zo’n generatiekloof. Maar afgelopen zondag kwam er ook een ‘gouwe ouwe’ voorbij, die door de 17-en 18-jarigen keihard werd meegeblèrd: K3 en de nummer 2 hit MaMaSé uit 2009. Heerlijk, maar hoe zou dat dan bij jongens in de auto gaan?

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*