Blog Erik de Zwart: ‘International Music Summit’

Afgelopen week was ik weer eens op Ibiza, waar het seizoen steeds vroeger lijkt te beginnen. De aftrap is tegenwoordig de International Music Summit, een congres waar dj’s, platenbonzen en festivalorganisatoren elkaar ontmoeten en zaken doen.

Het stikt er van de Nederlanders, want laten we wel wezen, door ‘ons’ staat dance wereldwijd pas echt op de kaart. Dus de mannen van Spinnin’ Records, Armada en andere labels hebben geen tijd voor een feestje, maar moeten keihard werken. Hoewel… dat werk vindt ook plaats op de plek waar de muziek het moet bewijzen: in de clubs. Zo belandde ik in de Privilege, de grootste tent op Ibiza.

Halverwege de jaren 80 werd ik gevraagd om daar, samen met Ron Brandsteder, de finale van een missverkiezing te presenteren. Privilege was nog gewoon de Ku, spreek uit Koe. De meisjes moesten een dansje maken naast het zwembad en proberen ook nog mooi te zijn. Met ruim zeventig kandidaten uit Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk was het moeilijk kiezen. De winnares werd een Noord-Hollandse deerne. En ze moest dansen op de hit van Modern Talking uit 1985, You Can Win If You Want. Nou, zij wilde wel!

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*