Blog Erik de Zwart: ‘In het dialect zingen, een gouden greep’

Zanger Bennie Jolink en drummer Jan Manschot gaven de boerenjongens uit de Achterhoek een stem in 1973. Het was een gouden greep om in het dialect te zingen.

Ook de rest van agrarisch Nederland voelde zich goed vertegenwoordigd door Buizen Beernd en zijn mannen. De tournees werden veldtochten en ’t zogenaamde høken was de aanduiding dat het feestvieren met de band ging om bier, dames en motorcrossen. In 1982 was ik bij de introductie van het Normaal Bier, een eigen biermerk kon natuurlijk niet uitblijven. In een paar grote circustenten waren honderden genodigden tezamen gekomen om Bennie Jolink het eerste flesje in ontvangst te zien nemen uit handen van mijn latere nachtradiomaatje Kees Schilperoort.

Met de vileine opmerking „Beste Kees, bedankt voor deze ongetwijfeld humoristisch bedoelde woorden”, ging de kroonkurk van de fles. Er waren ook moddergevechten. Gelukkig had ik snel in de gaten dat de spreekstalmeester op zoek was naar Bekende Nederlanders die de schaars geklede vechtdames mochten assisteren en dus deed ik een stapje opzij zodat een vriend van mij de klos was! De foto die daarvan gemaakt is, heeft zelfs een prijs gewonnen. Dat is toch niet Normaal? Oerend Hard was een nummer 2-hit in 1977.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*