Blog Erik de Zwart: Het ‘rijke meisje’

In de jaren 70 was je aangewezen op de cassetterecorder als je naar je eigen muziek wilde luisteren. Weinig keuze, maar je was er blij mee.

Het leuke is natuurlijk dat als je nu een liedje uit die tijd hoort, je nog precies weet welk liedje op die cassette er achteraan kwam. Dat heb ik nog steeds met de muziek van Daryl Hall & John Oates. Aangezien ik daar altijd fan van ben geweest, nam ik de albums op om onderweg te kunnen beluisteren. Vooral richting de wintersport. Met mijn ‘Oostenrijkse vrienden’ ging ik dan ook naar hun eerste concert in Den Haag, in 1984.

Na hun grote hits in de jaren 80 werd het stil rondom het duo, maar Hall begon in 2007 iets geheel nieuws: een tv-programma vanuit zijn eigen huis. In Live from Daryl’s House speelt hij samen met de meest uiteenlopende muzikanten de mooiste muziek van de wereld. En zo heeft hij ook een plek veroverd in de digitale wereld! 28 oktober hebben we ze weer gezien, in Londen. En nog steeds weergaloos. Dus welk liedje kwam ook al weer na het meeslepende She’s Gone? Juist: Rich Girl, de nummer 18 in 1977 van Hall & Oates.

De column van Erik de Zwart lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*