Blog Erik de Zwart: ‘ George laat ons gelukkig zijn muziek na.’

Het is niet te geloven; de man met de zeis heeft weer toegeslagen. 2016 was al een zwaar jaar met het verscheiden van Prince, David Bowie en Glenn Frey, en nu George Michael.

En dan ook nog met Christmas, zijn definitief laatste. Wat een ironie. Gek: toen ik hoorde dat hij was overleden, was het eerste dat door mijn hoofd schoot dat-ie misschien wel zelf uit het leven was gestapt. Helaas ging het de laatste jaren niet al te best met hem. Ziek, depressief en een groot probleem met verslavingen. Het succes kwam met Wham!. Samen met Andrew Ridgeley scoorde hij vele hits tot het moment dat hij solo verder ging. Het maakte zijn leven meteen een stuk eenzamer.

Ze zeggen weleens: ‘It’s lonely at the top’ en ik denk dat George Michael er niet vrolijker op werd. Voor hem als soloartiest gingen vele vrouwen- én mannenharten sneller kloppen. Prachtige nummers heeft hij geschreven en gezongen. Hij was eigenlijk de perfecte opvolger voor Freddie Mercury in Queen geweest, dat bewees hij wel met Somebody to Love. Zijn coming-out ging helaas via het politiebureau toen hij in de val werd gelokt door een Amerikaanse agent, die duidelijk een wit voetje bij zijn baas probeerde te halen, of hij vond het zelf wel spannend. George laat ons gelukkig zijn muziek na. Een van zijn grootste hits is Careless Whisper.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*