Blog Erik de Zwart: ‘Fietsen voor een plaatje’

31 augustus zal voor mij altijd een bijzondere dag blijven. The Day The Music Died.

In 1974 werd op die dag een tijd­perk afgesloten: de zo geliefde zeezen­ders werden ille­gaal en moesten stoppen. Wat zijn we dan gelukkig nu, met zo veel mogelijkheden om je eigen muziek te kunnen afspelen, waar en wanneer je maar wilt. Dat was anders in de tijd van Radio Ve­ronica op 538 en Radio Noordzee op 220, het station van topdj’s als Leo van der Goot en Ferry Maat.

Bij Veronica was Lex Harding de popu­lairste. Dat waren mijn helden. Noordzee zond een paar keer per dag een herken­ningsmelodie uit, waarbij gezegd werd op welke frequenties je kon luisteren. Ik vond het een leuk mu­ziekje. Nu zoek je dat op met Sha­zam, maar toen was dat iets inge­wikkelder. Ik fiets­te naar de Cein­tuurbaan in Amsterdam en ging bij Glorie Muziek, de zaak van de vader van mijn latere collega Unico, naar bin­nen. Die wisten wat het was en be­stelden het plaatje voor mij. Een week daarna kon ik het ophalen. Je kreeg je muziek niet zo­maar, je moest er wel wat voor doen!

Man Of Action van The Les Reed Orchestra werd nog een nummer 7-hit ook, in 1974.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*