Michiel Veenstra gekozen tot Online Radio Ambassadeur 2018

In het radioprogramma De Perstribune (NPO Radio 1) is zojuist bekend gemaakt dat Michiel Veenstra de ‘Online Radio Ambassadeur 2018’ is geworden. De bekendmaking is een aanloop naar de uitreiking van de Online Radio Awards 2018 op dinsdag 4 september. Daar zal de bekende radio-dj zijn award officieel uitgereikt krijgen. Tijdens de awardshow in Beeld en Geluid (Hilversum) worden dan ook de awards voor ‘Beste Online Radiostation’, ‘Beste Podcast’ en ‘Beste Presentator’ bekend gemaakt.

Voor radio-dj was de bekendmaking een volkomen verrassing. “Wow, wat een ontzettend grote eer! Ik weet wie er in de jury zitten en die heb ik hoog zitten. Ik zal mij nog harder gaan inzetten voor de kracht en schoonheid van podcasting”, aldus Veenstra. Door zijn grote verdiensten op gebied van het nieuwe radio maken en zijn actieve rol om de voordelen van online radio en podcasting aan de man te brengen was het merendeel van de Online Radio Awards-jury er snel over eens dat Veenstra dé ambassadeur van 2018 is.

Online Radio Awards
De stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl organiseren dit jaar voor de eerste maal de Online Radio Awards. Daarmee wordt er voor het eerst in de Nederlands radiogeschiedenis prijzen uitgereikt voor internet only-radiomakers en podcasters. Het publiek kon via de website www.onlineradioawards.nl zelf stemmen op zijn of haar favoriete online radiostation, podcast en presentator.

Uit de genomineerden kiest de jury de uiteindelijke winnaars. De vakprijs voor beste radio ambassadeur wordt door de jury bepaald. De 2018-jury bestaat uit Peter Contant (Voorzitter van de v-OR en uitgever van oa Max Magazine), Richard Otto (uitgever van oa Spreekbuis.nl), Pierre Papa (radiocoach), Adam Curry (mediaondernemer), Isabelle Brinkman (voormalig TMF-vj en 3FM-dj en huidige stationvoice van RTL), Erik de Zwart (Voorzitter Stichting Top 40 en mediaondernemer).

Jury-oordeel
‘Podcastuitvinder Adam Curry is dé podfather, maar Michiel Veenstra is in Nederland al jaren degene die de kar trekt op het gebied van podcasting, online radio en inzet van social media bij het maken van radio. Als er één persoonlijkheid is die het online radio platform in Nederland kan bevorderen, dan is dat Michiel. Hij snapt het technisch, maar ook vanuit een visionaire kijk. Hij heeft een breed platform opgebouwd en het publiek vertrouwd hem. Michiel laat altijd zijn enthousiasme over podcast zien en horen. Daarnaast draagt hij dit uit naar een belangrijke doelgroep, de jongeren! Hij toont zich daarin veelzijdig, experimenteert soms en toont daarmee grote affectie. Hij is dé ambassadeur voor podcast in Nederland en is door zijn liefde, vakmanschap en durf om te experimenteren hét gezicht geworden van de opkomende podcastindustrie in Nederland. Michiel is podcast, no doubt about it.’

Over Michiel Veenstra
Michiel Veenstra (1976) startte zijn radio carrière in 1992 bij een zendpiraat. Twee jaar later kreeg hij zijn eigen programma bij Regio FM, de lokale radio van de gemeente Wierden. Via andere lokale omroepen kwam hij in 1997 terecht bij Radio 538. waar hij producer werd van onder andere Rick van Velthuysen, Erik de Zwart, Wessel van Diepen en Jeroen Nieuwenhuize. Daarna werd hij webmaster van de 538-website en ging hij ook 538 programma´s presenteren. De Jaren na 538 startte hij een eigen internetbedrijf en ging hij als presentator aan de slag bij Kink FM en Radio Veronica. Bij Radio Veronica maakte Veenstra onder andere een week lang radio vanuit legerbasis Camp Smitty in Irak, vanuit een nachtclub in Las Vegas en later vanaf de Noordpool. In 2004 werd Veenstra uitgeroepen tot aanstormend talent door de jury van de Marconi Awards. De afgelopen jaren is Veenstra werkzaam voor de NTR voor diverse 3FM-programma’s. Daarnaast is hij zeer actief met diverse succesvolle podcasts zoals Michiel Met, D-Tales, 5 Essential Tracks en V2 Podcasts. Op gebied van online radio maakt hij programma’s en de muziekplanning voor KX Classics van Rob Stenders. Naast talrijke radio-activiteiten vlogt Veenstra ook regelmatig over diverse onderwerpen, waaronder muziek, gadgets hardlopen en Disney. De afgelopen maanden wordt Michiel Veenstra met grote regelmaat door diverse media gevraagd om zijn mening te geven over podcasting en de veranderende radio-industrie.

Uitreiking Online Radio Awards
Op dinsdag 4 september om 17:00 uur worden tijdens Dutch Media Week de winnaars van de Online Radio Awards 2018 bekend gemaakt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Voorafgaand aan de Awardshow wordt er een Cross Media Café over online radio en podcasting georganiseerd met sprekers als Annick van der Leeuw (BNR), Lindsay Mossink (Nu.nl) Herbert Codée (De Radio Podcast/ EO) en Wilbert Mutsaers (Spotify). De presentatie van de Online Radio Awards is in handen van Erik de Zwart.

Kijk voor meer informatie op www.OnlineRadioAwards.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*