Blog Erik de Zwart: ‘Een oude rot ‘

Het begint er waarachtig op te lijken dat ik elke week wel iets kan vertellen over een artiest die een plekje gekregen heeft op het verzamelalbum Alle 13 Dood.

Daarom deze keer eens een anekdote over een oude rot die nog springlevend is en die dit weekend zelfs in de Ziggo Dome optreedt: Rod Stewart! Want ik kan zeggen dat ik ooit een biertje met Rod heb gedronken. En met een van zijn beste vrienden, Rolling Stone Ron Wood. Die mannen kennen elkaar al sinds Rod de leadzanger was van The Faces.  Rods carrière kwam echt goed van de grond in 1971 met Maggie May, dat in Engeland en de VS op nummer 1 belandde.

De bard met de schorre stem heeft een enorm oeuvre opgebouwd: 25 keer stond hij in de Top 40 en ook nog 2 keer met The Faces.Toen ik in 1993 in Monaco bij The World Diamond Awards was, bestelde ik een biertje aan de bar van het 5-sterrenhotel Café de Paris. Rod Stewart en Ron Wood stonden naast me en wilden ook wat drinken. Dus galant als ik ben, bestelde ik twee pullen voor de mannen. Benieuwd of Rod dat nog weet als ik ’m straks zie in de Ziggo Dome. Deo volente natuurlijk. Sailing was zijn grootste hit in Nederland, nummer 1 in 1975.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*