Blog Erik de Zwart: ‘Dit is mijn coming out’

Vorig jaar vertelde ik jullie dat ik op zeer jonge leeftijd ABBA The Movie heb gezien. De registratie van een tournee door Australië van de Zweedse supergroep rondom Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid.

In de jaren zeventig was het niet macho om te zeggen dat je ABBA leuk vond (en ik denk nu nog steeds niet als je zegt dat je naar de musical Mamma Mia! bent geweest). Maar ik schaam me nergens voor, zie het als een ‘coming out’: ik blijf ABBA gewoon erg goed vinden. Ik heb de musical een keer of drie gezien, onder andere in New York.

Ergens begin jaren tachtig heb ik AnniFrid geïnterviewd voor Veronica’s Popjournaal, toen ze een solo-album uitbracht. Een zeer sympathieke en uitstekende zangeres. De andere leden komen ook zo over: nooit over the top, geen ruzies, geen schandalen. Op een enkel incident na, toen een Nederlandse fan het wel erg bont maakte en zich vergaand opdrong aan de blonde Agnetha.

Inmiddels is er een opvolger voor de film Mamma Mia!, met dezelfde naam en als subtitel Here We Go Again. En dit keer werd papa door zijn dochters meegesleurd naar de bioscoop voor dé zomer-filmhit van 2018. Een van de leukste liedjes? Dancing Queen natuurlijk, nummer 1 in de Top 40 in 1976.

Eriks Hitdossier lees je iedere week in Veronica Magazine.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*