Blog Erik de Zwart: ‘De eerste residency van Erik’

Een residency is een terugkerende plek in de programmering van een club. Mijn eerste vaste standplaats was Café Bar Dancing De Jachthut op het Mercatorplein in Amsterdam-West.

Het was najaar 1974, Radio Veronica had haar uitzendingen vanaf zee net beëindigd. Toen kon ik nog niet weten dat ik jaren later de zanger van een van de hits die ik toen draaide, zou tegenkomen in een Oostenrijks hotel. Vanaf mijn jeugd toog ik richting de Alpen in de winter. Eerst samen met mijn ouders en daarna met vrienden. In 1983 kwam ik via een bevriende reisleider in Mayrhofen terecht. De zoon van de hoteleigenaar bleek Erich te heten en was net zo oud als ik. Het klikte meteen: we werden vrienden en zijn dat nog steeds.

Veel avonturen hebben we daar in het Sporthotel beleefd; ik combineerde het draaien in de lokale discotheek vaak met een weekje op de lange latten. Er kwamen in Mayrhofen veel Zweden en Engelsen en daardoor ontmoette ik tijdens een van mijn tripjes Ricky Patrick. Hij was zanger van Sweet Sensation, een soulband uit Manchester. Zij scoorden de nummer 3-hit in 1974, die ik tijdens mijn eerste residency vaak had gedraaid: Sad Sweet Dreamer.

Eriks Hitdossier check je iedere week in Veronica Magazine.

1 Comment

  1. Mijn vrouw en ik zijn de oude eigenaars van het beroemde Cafe De Jachthut
    EriK de Zwart was een van mijn eerste dj er samen met zijn vriend Kim Kodde een leuke tijd met ze gehad als je Eric spreekt de hartelijke groeten van Jaap en Geert

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*