Blog Erik de Zwart: ‘Daar hebben we Gordon aan overgehouden’

Eind jaren 80 keek ik veel Amerikaanse televisie. Ik kon in Loosdrecht de uit­zendingen van AFN (American Forces Network) vanuit vliegbasis Soester­berg ontvangen.

Vaak keek ik naar David Letterman en The Late Show, die nu door Jimmy Fallon wordt gepre­senteerd. Er was ook de talentenjacht Star Search, met de sidekick van Johnny Carson, Ed McMahon. De kan­didaten moesten elk week met elkaar ‘battelen’ om terug te mogen komen in de volgende aflevering. Het leek me een uitstekend idee voor Neder­land en dus toog ik naar onze directeur Rob Out. Die was meteen enthousi­ast; ik mocht het programma gaan maken.

Twee sei­zoenen heeft de show in Nederland gelopen onder de naam Sterrenjacht. En ja, daar hebben we onder meer Gor­don aan overgehou­den. Maar ook de helaas veel te jong gestorven winnaar van het tweede seizoen, Rotterdam­mer Bob van Nie­kerk. Met hem ben ik zelfs op de Ame­rikaanse televisie geweest. Dat was in een internationale aflevering van Star Search die maar liefst 25 miljoen kij­kers trok! In de VS was Tiffany een van de eerste artiesten die doorbrak door Star Search. Haar hit I Think We’re Alone Now uit 1988 kwam tot nummer 2 in de Nederlandse Top 40.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*