Blog Erik de Zwart: ‘Copacabana’

Barry Manilow is in eigen land, Amerika, een écht grote ster die zelfs op z’n 72ste nog volle zalen trekt. Als je een fan bent, moet je nu wel een concert gaan bezoeken, want het is zijn Farewell Tour.
 

Barry had bij ons land slechts twee keer een hit, maar stond in de VS dik vijftig keer in de hitparade en wereldwijd gingen er meer dan tachtig miljoen platen van hem over de toonbank. In 1978 kwam hij optreden in Amsterdam, in het Concertgebouw. Samen met een collega-vrijwilliger van de Amsterdamse ziekenomroep van het VU-Ziekenhuis had ik kaartjes gescoord. Barry Manilow stond op dat moment in de Top 40 en was hot!

Het werd een bijzondere avond. Ik heb op het podium niet veel mannen gezien gekleed in een bontjas met sleep, die zich gedroegen als de koningin. Maar ja, het waren de jaren zeventig en alles kon, toch? Meneer Manilow was een prachtig voorbeeld van een artiest die over zijn geaardheid niets te raden overliet en daarmee het pad effende voor vele anderen. Copacabana (At the Copa) kwam in 1978 tot nummer 6 in de Top 40.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*