Blog Erik de Zwart: ‘Boogie Wonderland’

Goed. Als overrijp fruit vallen ze dezer dagen. Toch moeten de grote muzikale helden altijd geëerd worden. Het zijn per slot van rekening de klassieke componisten van onze tijd!

Ergens halverwege de jaren 70 attendeerde een vriend van m’n broer mij op Earth, Wind & Fire. Ze zaten een beetje in de toen opkomende hoek van soul, jazz en funk. Toen ik het album That’s the Way of the World hoorde, was ik meteen verkocht. En daarna kwam het live-album Gratitude uit 1975. Dat werd een van de topplaten in mijn platenkast. Ik kan alle nummers nog steeds dromen. Reasons, Sing a Song en Can’t Hide Love om er een paar te noemen.

In 1982 mocht ik Earth, Wind & Fire eindelijk voor het eerst live zien in Ahoy’ met de spectaculaire show Raise! Alsof er buitenaardse wezens op aarde landden, compleet met een lasershow die zijn weerga niet kende. En daarna wilde iedere club in Nederland dat natuurlijk ook. De vorige week overleden Maurice White was de oprichter van EW&F, schreef veel songs en was ook de geestelijk vader achter het futuristische imago van de band. Kijk nog maar eens een keer naar de clip van Boogie Wonderland. Mooie pakkies, toch? Een nummer 4 hit in 1979.

Eriks Hitdossier verschijnt wekelijks in Veronica Magazine.
 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*